miercuri, 1 aprilie 2009

Ajutor de la alpinisti pentru Cetatea Rasnov


Primăria Râşnov a formulat recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestând decizia din 29 ianuarie 2008 a Curţii de Apel Braşov, în procesul legat de rezilierea contractului de asociere în participaţiune pentru Cetatea Râşnov.
După ce la ultimul termen din procesul cu firma italiană care ar fi trebuit să administreze cetatea oraşului, instanţa a decis să se menţină contractul de asociere în participaţiune, edilii locali au hotărât să meargă mai departe. Municipalitatea a depus o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai mult decât atât primăria a formulat şi o plângere penală împotriva foştilor asociaţi, care ar fi distrus o parte din obiectivele culturale din interiorul cetăţii medievale. Conflict vechi. Conflictul dintre Primărie şi societatea care administrează de 8 ani cetatea Râşnov a început în 2004 după ce autorităţile au constatat că firma nu şi-a respectat obligaţiile trecute în contract. De atunci şi până acum primăria din Râşnov a intentat mai multe procese foştilor administratori. Edilii au constatat că pe lângă problemele de administrare, foştii asociaţi au efectuat mai multe lucrări în interiorul cetăţii. Acestea au distrus mai multe situri arheologice. În acest sens, municipalitatea a formulat o plângere penală împotriva respectivei firme. "În interirorul cetăţii se afla o capelă evanghelică şi una catolică. Cea catolică a fost darâmată şi pământul a fost nivelat cu excavatorul. De asemenea a mai existat şi un sit dacic care si el a fost excavat”, spune Nicolae Pepene, director Direcţia de Cultură fin Primăria Râşnov.
Colegi de revoltă. În semn de protest faţă de construcţiile ilegale ridicate în interiorul cetăţii, federaţia română de alpinism şi clubul montan altitudine din Râşnov, au organizat în perioada 14 – 15 martie, o etapă a campionatului naţional de alpinism. Evenimentul a avut loc în incinta cetăţii Râşnov. Structura artificială de escaladă a fost amenjată chiar pe construcţiile ilegale ridicate de admnistratori. „Cu acordul primăriei am desfăşurat etapa de campionat Dry Tooling, în Cetate. Ne căţărăm pe una dintre noile cladiri, care nu se încadrează sub nicio formă în acest ansamblu medieval”, spune Ovidiu Popescu, pres Clubul Montan Altitudine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu